Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 5:3 като гост в мач

...
Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 5:3 като гост в мач
Коментари Харесай

Голово шоу под Вола. Ботев Вр – Ботев Пд 3:5

Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 5:3 като посетител   в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира със светкавична замяна на попадения. В 3-ата минута Браян Переа изведе напред домакините, а две минути по-късно Янис Карабельов изравни за „ канарчетата “. В 27-ата минута Фаустас Степонавичюс реализира цялостния поврат за гостите.

Пет минути след началото на втората част Марко Мажуга възвърне паритета. Равенството се задържа единствено пет минути, а Емануел Уме даде нова преднина на „ канарчетата “. Стигна се до ново тъждество след гол на Браян Переа от дузпа (3:3). В 77-ата минута Емануел Уме осъществя и даде задатък на пловдивчани. Антоан Бароан оформи крайният резултат с прословут гол.

Така трите точки отидоха при „ канарчетата “, а Ботев Враца записа третата си поредна загуба в шампионата.

Домакините поведоха още в 3-ата минута. Момчил Цветанов прати ужасно центриране на далечната греда, а Марко Мажуга стреля с глава. Хидайет Ханкич се намеси чудесно, с цел да избави, само че топката стигна до Браян Переа, който я добави в опразнената врата на „ канарчетата “.


Отговорът на Ботев бе неочакван. Само две минути след получения гол – Янис Карабельов бе изведен с отлично подаване и остана очи в очи със стража на Ботев Враца. Халфът на гостите съумя да залъже Бариос и по-късно прати топката във вратата с удар по земя.


В 10-ата минута Фаустас Степонавичюс получи топката към наказателното поле на врачани. Той съумя добре да се обърне и да си настройки топката на десния крайник, след което стреля рисково. Бариос обаче съумя да улови.

Три минути по-късно отбраната на Ботев Враца се пропука. Ивелин Попов изведе Антоан Бароан. Нападателят стреля по диагонал, а топката не откри мрежата на домакините. След това бе вдигнат и байрак за засада.

Момчил Цветанов се оказа с топка в крайници и доста свободно пространство в 16-ата минута. Той опита да се разпише с мощен удар от сериозна отдалеченост, който бе избит от Хидайет Ханкич.

В 27-ата минута Ботев реализира цялостен поврат. Ивелин Попов откри Антоан Бароан, който се бе присъединил отляво. Той прати изострен пас в пеналтерията, а топката върхлетя Фаустас Степонавичюс, който я прати във вратата.


Пет минути след това Стефан Велев опита с отдалечен изстрел, който обаче бе блокиран. След това топката стигна до Диого Барбоса, който също стреля от далечна позиция. Хидайет Ханкич улови без проблеми.

До края на полувремето голови положения липсваха, а в добавеното време футболистите на Ботев Враца имаха съществени искания за дузпа. ВАР прегледа обстановката, само че такава не бе отсъдена.

В 50-ата минута Момчил Цветанов бе изведен по левия фланг. Той завладя доста свободно пространство и пусна изострен пас по земя в наказателното поле. До топката стигна Марко Мажуга, който възвърне паритета във Враца.


Само пет минути по-късно Ботев отговори. Емануел Уме, който се включи от скамейката, пое топката край наказателното поле. Той стреля от ръба на пеналтерията, а ударът му срещна страничния дирек и влезе в мрежата на врачани.

В 60-ата минута Ивелин Попов стигна до отбита топка и стреля от границата на накзателното поле. Само страхотната интервенция на Федерико Бариос лиши Ботев от нов гол.

Малко по-късно Константинос Балоянис позволи фрапантна неточност и игра с ръка, пробвайки се да спре топката на гърди. Това се случи в личното му наказателно, без напън от неприятелски футболист. Така бе отсъдена дузпа за Ботев Враца, която Браян Переа трансформира в изравнителен гол – 3:3.


Нови искания за дузпа от страна на Ботев Враца в 67-ата минута. Даниел Генов се озова на земята в наказателното поле след конфликт с противникови играчи. Стоян Арсов обаче остави играта да продължи.

В 77-ата минута Емануел Уме се оправи ужасно и от левия фланг проби във вътрешността, настройки си топката на десния крайник и стреля. Бариоис не съумя да стигне до топката, която още веднъж се удари в страничния дирек и влезе във вратата му.

Три минути по-късно Антоан Бароан стигна до отбита топка, съумя да се завърти и стреля с десния си крайник от воле. Изстрелът му бе отвън наказателното поле и не остави шансове на Федерико Бариос. Топката още веднъж срещна страничния дирек и влезе във вратата на Ботев Враца.


В 87-ата минута Бабукар Траоре направи стахотен рейд и мина сред няколко футболиста на гостите. Той остана самичък против Хидайет Ханкич, само че не съумя да преодолее стража на Ботев Пловдив.

Дълбоко в продълженията на мача Момчил Цветанов стреля от директен свободен удар. Изпълнението му обаче мина над напречната греда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР